Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Finishben

2016. július 09. - Rita Demeyer

Tegnap volt az utolsó munkanapom, hihetetlen, hogy nem kell többet dolgoznom, legalábbis fél évig biztosan nem. Itt jelen állás szerint fél év a gyes, utána maradhatsz otthon a bébivel, de anyagi támogatásra ne számíts. Szeptemberben változni fog a törvény és ezt a fél évet felemelik egy évre, szóval meglátjuk jogosult lehetek-e rá.

Yesterday was my last working day, I still can not belive, that I do not have to work any more, or at least in the next half year to be sure. Now the maternity leave is only half year, but in September the law will change, and this period will be increased upto a year. So we will see if I am entitled to it or not. 

A gyes-em még mindig egy hatalmas kérdőjel, mert a magyar hatóságok több, mint két hónapja képtelenek válaszolni az íreknek. Hihetetlen, felháborító és kiborító, hogy így a terhességem végén ezen kell aggódjak! És a legrosszabb az egészben, hogy én magam tehetetlen vagyok, már körbetelefonáltam a fél világot és minden hivatalba elmentem személyesen is, de közölték, hogy várják a választ és én tőlem már minden papírt megkaptak, ami alapján jogosult lennék, csak hát várják a választ...

The maternity benefit is still a BIG questionmark, cos the Hungarian Social Welfare Office has not replied yet to the Irish Social Welfare. It is unbelivable, annoying and absolutly sad, that I have to be worried about it at the end of my pregnancy. And the worst thing that I can not do anything, I have already called half of the world, and visited all office I could. But I always got the answer that they are still waiting for the answer from the hungarian office, I provided all paper I could, but they still waiting for the answer....

Martin, akit én csak a kis mesteremnek hívok nagyon okos baba, mindent úgy csinál, ahogy a nagykövben meg van írva. Hivatalosan a mai naptól elértem a terhességem végét, habár még két hét hátra van, de a bébi úgymond már készen van kinti életre. Innentől kezve piros riasztási zónába léptem, tehát a fiatalúr bármikor úgy dönthet, hogy akkor neki elég volt most már odabent és inkább személyesen mondana egy hello-t anyának, apának és persze a leendő kis barátnőjének Haminak. 

Martin, who I call my little Master, is a very clever baby, he does everything as written in the book. Officially today I reached the full term of the maternity even though I still have two weeks, but the baby is ready for the outside life. From now on I am in a red alert zone, so the little Mr. D. can decide any time to say hello personally to his mommy, daddy and his future little girlfriend: Hami.

Ups... Lenyeltem egy dinnyét... egészben! / I swallowed a melon... in one piece!

 

13524185_10207746117464213_799767033_o.jpg

0_02_01_375719b83c28eb0cab09536bd5b1e0e797b097cc3f2330956effa1ff0fa97de8_full.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr578876776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása