Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Az írek és a kávé / The Irish people and the coffee

2015. december 05. - Rita Demeyer

Ha az angolokra azt mondjuk, hogy igazi teás nemzet, akkor az írekre nyugodtan mondhatjuk, hogy ők a kávé rabjai. Nem gondoltam volna, viszont örülök ennek a szokásnak,mert Johannal mindketten nagy kávérajongók vagyunk, így itt is hódolhatunk a szenvedélyünknek.

If we say to the english people that they are a nation of tea, we can say to the irish people that they are really fun of the coffee. I did not think about this, but I am very happy, cos Johan and me also are a big coffee lover, so we can enjoy drinking coffe in Irealand also.

Starbucks, Costa café nevek otthonról is ismerősek, na ennek a két hálózatnak az üzletei megtalálhaóak mindenhol. Mi a Costának hódolunk, már van törzsvásárlói kártyánk is;) - egyikünk sem szereti a Starbucks-ot... Ami érdekes, hogy itt ahol mi lakunk van egy bazi nagy bevásárlócentrum a közelben, ha körbejárod az egész komplexumot 5 db Sturbucks kávézót találsz, és persze még jópár egyéb fajtát. A helyi csokizó és kávézó a Butler's, ha Írországban jártok mindenképpen térjetek be az egyik kávézójukba. A mellett, hogy a kávéjuk isteni, a forró csokit is érdemes kipróbálni, - életem második legfinomabb forró csokiját itt lehet megvásárolni. Külön figyelmesség tőlük, hogy ha vásárolsz egy italt, akkor egy bonbont választhatsz ajándékba. 

Starbucks, Costa café - theese names are familiar from Hungary - their shops are found everywhere. We prefer Costa, I have already had a Costa loyalty card - neither of us like Starbucks... What is interesting here, where we live, there is a big shopping centre, and there are five Starbucks cafés, and of course a lot more other. The local chocolate shop and café called Butler's. If you visit Ireland you must have a drink in one of their shops. Besides that the coffee is really tasty, the hot chocolate is heavenly tasty. And it is so nice from them, if you buy any kind of hot drinks you can choose a free bonbon of your own taste.

 

Az írek a hagyományos kávékat isszák:

espresso, capuccino, latte, americano mellett kínálnak egy flat white-ot is, mivel nekem ez nem volt ismerős, ezért utánjártam, hogy mit takar:

átmenet a reggei espresso és a délutáni könnyedebb capuccino között, alapja ristretto (dupla vagy tripla), és ehhez adják hozzá a tejet. A flat white aromában gazdag, de mégis lágy, krémes kávé, erősebb, mint a capuccino.

The Irish people drink ordinary coffee:

espresso, capuccino, latte, americano, and they also like the flat white - as I did not now what kind of coffee is this, so I asked my clever friend google to help me. 

So flat white is a very tastful coffee, from double or triple ristretto (which is stronger then an espresso), with some milk. The result is a stronger coffee than a capuccino, but more full of aroma and also the texture of the coffee is creamy.

 

fw.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr538141638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása