Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Hogyan készül egy tökéletes csésze tea? /How to make a perfect cup of tea

2015. október 15. - Rita Demeyer

Az írek szerint, mint nagy teaívó népség az alábbi folyamatot kell követnünk, hogy a tökéletes teát készítsünk:

Forraljunk vízforralóban csapvizet(!), melegítstük fel forró vízzel a csészénket. Ha egy egész kancsóval készítünk teát, akkor gondoskodjunk róla, hogy a kancsó porcelánja meleg legyen.

Dobjuk bele  a filtert a csészébe és öntsük nyakon egy adag forró vízzel.

Hagyjuk kiázni a filtert legalább 3 percig. És semmilyen körülmények között sem érintsük meg a filtert, a csészét rázni, vagy a filtert keverketni, nyomkodni szigorúan tilos! :) 

Majd ha kibírtuk ezt a legalább 3 percet, akkor távolítsuk el a teafiltert (minden nyomkodás és kevergetés nélkül)

Majd ízlés szerint adjuk hozzá tejet.

Már csak az maradt hátra, hogy feltegyük a lábunkat és élvezzük a teánkat! 

 

Megmondom őszintén, még nem próbáltam ki a teámat tejjel. Az elején mikor még hotelben voltunk külön kérnem kellett citromot, mert egyáltalán nem bekészítve. Nem néztek rám hülyén, de nem citromlevet, hanem citromkarikákat kaptam. Persze örültem ennek is, hiszen citrom nélkül nem tudom elképzelni a teámat. Igérem egyszer megkósoltom a tejes változtatot is...

tea.jpg

Irish as a nation of the drinkers make their perfect tea in the following way:

Boil the kettle with fresh water from the tap (!), warm your cup in hot water, if you make a pot of tea, also be sure, that your teapot is hot.

Put the teabag into the cup, and leave it there at least 3 mins without touching, pokeing, squeezing:) this is the most difficult part of the tea making:)

Remove the bag, still no poking, stearing and squeezing :) (I keep on eye on yout!) 

And as your taste pour milk into your cup.

Only thing now what you should do is sit down and enjoy:)

 

Tell you the trough I haven't tried to drink my tea with milk yet. When we arrived to the country and we lived in a hotel, I had to ask lemon, because I did't find it anywhere. Instead of lemonjuice I got sliced lemon, with I was happy:), I can not imagine my tea without lemon. But I promise will try it once with milk also

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr357971461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása