Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

A hagyományos ír reggeli / The tradicional irish breakfast

2015. október 07. - Rita Demeyer

Ezt a reggel menü mindenhol megtalálható. Nézzük meg mi kerül a tányérra:

Először is tükrötojás, ami az én nagy kedvencem, míg hotelben voltunk minden nap ezt reggeliztem:). Sokszor kínálnak tojásrántottát is, aminek elég világos a színe és mivel turmixgéppel simára keverik a fehérjét és a sárgáját nagyon furcsa a kinézete, olyan mint a vaj.

Sült sonka, hát ez valami isteni finom, szintén minden nap része volt a reggelimnek. Nem tudom, hogy csinálják, de mindenhol ugyanúgy néz ki ez a sonka.

Virsli - ami csak kinézetében virsli, de nem sok íze van. Alapvetően elmondható az ír konyháról, hogy hozzánk képest kevés fűszert használnak és még egy ilyen alsó kategóriás kaja ízvilágában is nagy különbség van. 

Pudding - amit mi véres vagy májas hurkának hívnánk, becsületből megkóstoltam egy- egy falat erejéig...

Sült krumpli - ez ugyanolyan, mint nálunk a röszti, mivel nem szoktam krumplit reggelizni így ez nem szerepelt a tányéromon:)

Sült paradicsom - nagyon finom, szerintem grillezve van.

Sült gomba - nem mindenhol adják a reggelihez.

Bab - hát valami borzalom, fehérbab valamilyen paradicsomos szószban, persze alig fűszerezve. Ehhez tényleg írnek kell születni, hogy valaki szeresse:)

Amúgy a fentiekből a mi ízlésvilágunknak megfeleően szépen össze lehet válogatni, ami a fogunkra való és nem maradunk éhesen:) Főleg az a sonka! hmmm... 

 

ft5s-fullirish.jpg

This tradicional breakfast can be found everywhere. Let's take a look at the plate:

First: sunny side eggs, what is my favourite kind of egg, so when we were in the hotel I ate one or two all morning :). Most of the times they offer omlett as well, as they mix the eggwhite and the yellow with a machine, the texture is very fine, it looks like a butter. 

Backed bacon: this is yummy, this was also part of my breakfast each and every day:). I dont know how they do it, but everywhere you go the bacon looks like similar.

Virsli - what basically doesnt have the taste of a virsli. We can tell about the irish kitchen, that compared with us, they use very little amount of spices, so if we take a look at the virsli, what is a very poor food, but the taste can be very different.

Pudding - it is like a bloody and livery hurka, I tasted it...

Baked potato - it is like the hungarian rösti, as I m not used to eat potato for breakfast, I did not put it on my plate:)

Baked tomato - very tasty, I think they made it on a grill

Baked mushrooms - not everywhere belong to the tradicional breakfast.

Beans - it is awful, white beans with a kind of tomato sous, without spices. You have to be a real irish to like this....

Anyway we can find from the foods above, what we like, so we wont be hungry any more. Specially with the bacon! hmmm... That is sooo tasty!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr847947860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása