Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Dundrum

2015. november 24. - Rita Demeyer

Dublin déli városrészét Dundrumnak hívják. Egy interjú kapcsán ellátogattunk ide, és körbenéztünk kicsit. Ez a rész családi házas övezet, háttérben a dublini hegyekkel. Nagyon szép és elit környék. Az emberek is mások, itt nem látni "tipikus szombati öntözetben leugrottam bevásárolni" (hálóing, vagy szétmosott melegítő, esetleg, köntös) asszonyoskat, itt mindenki megadja a módját. A nők csinosak (és persze terhesek) a férfiak öltönyben. Egyébként nem tudom, hogy említettem-e már, de a nőknek itt semmi stílusérzékük sincsen és nagyon traplik. Szerintem az egyik ok a viking ősökre vezethető vissza, a másik, pedig, hogy nem alakul ki náluk a stílusérzék, mert minden iskolában kötelező az egyenruha. Ugyanolyan öltözéket visel mindenki, nem tudják az öltözködéssel az egyéniségüket kifejezni és ezt ugye nem tanulják meg gyerekkortól kezdve.

Dundrum is the name of the south part of Dublin, what we visited because I had an interview in the shopping centre. So we also decided to look around a little bit. This part of the city is full with family houses, with the Dublin mountains in the background. Beautiful and elit territory. The people are also different, here you do not see the "typical saturday costume" -which means, slippers, and bathrobe, or a old training. Women are elegant (and of course pregnant), men wear suits. Here the women have no style, I think one of the reason goes back to the wiking relatives, the other reason can be, that they wear uniform in the school, so they don't learn from there childhood how to express themselves with toilet.

Visszatérve Dundrumra, itt megtaláltuk Jamie Oliver olasz éttermét (ha jól tudom, ilyet tervez nyitni Budapesten is), futólag rákukkantottunk az árakra, a többi étteremhez képest, egy hajszállal drágább, de még az elfogadható kategória. Megegyeztünk Johannal, hogy a házassági évfordulónk alkalmából, majd leteszteljük:) 

Back to Dundrum... Jamie Oliver's italian restaurant is here ( if I am right, he is planing to open a similar in Budapest too), we quickly checked the prices, and it is a little bit more expensive then the others but still acceptable. We decided to come back to celebrate our wedding anniversary in May. 

Dundrum központjában van egy csodaszép bevásárlóközpont, a csodaszép nem egy tipikus jelző, amit a bevásárlóközpontokra szoktunk használni, de nem véletlenül választottam ezt, mert annyira igényes és rendezett és szépséges volt. Jó volt körbenézni benne, a karácsonyi dekorációk már teljes pompájukban színesítették az épületet és ezen a napon ragadott meg idén először a karácsonyi hangulat mámora. 

In the middle of Dundrum there is a beautiful shopping centre, beautiful is not the word, what usually used with shopping centre, but I decided to use this expression, cos it was really choosy and well organised. It was good to spend a half of a day there, just hang around, saw the christmas decoration. This was the first day, when the christmas feeling touched my soul in this year. 

img_20151121_095248.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr58105954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása