Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Euro cent

2015. szeptember 21. - Rita Demeyer

Rengeteg aprópénzt találni az utcán, eddig a mai volt a rekord, ma találtam 1 euro 51 centet. Az 1,2 és 5 centnek gyakorlatilag itt nincs értéke, mégis mindenhol használják még. Az első talált 1 centesemet Johannak adtam szerencsepénznek:)

A lot of cent coins are found on the street. I had my top collection today, it was 1 euro 51 cents. 1,2 and 5 cent dont have basicly any value. Despite of this they are still in use everywhere. The first 1 cent what I found, I gave to Johan as a lucky coin.

 

cent.jpg

Ami nálunk 1 euro bolt az itt 1,49 euros bolt. A boltokban pontosan centre kiszámolva kapjuk a visszajárót, de nem szeretik, ha mi centekben fizetünk. Ha leejtik az aprót, akkor nem is hajolnak le érte, mert nem éri meg nekik a fáradtságot. Persze én nem ehhez vagyok szokva és lelkesen gyűjtőgetek. Viszont ezek a pici érmék, nagyon hamar fel tudnak halmozódni. Szerencsére ezt a problémát felismerték és nagyobb bevásárló központok mellett találhatók autómaták, ahol beváltatók nagyobb címletekre. Nekem ez még furcsa, mert 1 euro háromszáz valamennyi forint és azért abból kijön 2 kifli és egy tejföl otthon, itt majdnem minden 1 euronál kezdődik.

What we call one euro shop, here is 1,49 euro shop. In the shops they give back the change in cents, but they dont like if we pay with cents. If one of them is fall on the fall they do not even collect it, cos it is so valueless. For me it is very strange, and I m becoming a big coin collector. If you have too much from theese little coins, u can go to a big shopping centre and put it in an automat and change it. For me it is still strange, cos if u would like to buy something it cost almost always at least 1 euro. And if u change it into forint it is treehoundred and something forint, for that you can buy two kiflis and a pot of sourcream....

cent2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr217802636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása