Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Első nap az iskolában... / First day at work

2016. január 04. - Rita Demeyer

Ma kezdtem újra dolgozni, azt hiszem dm-es létem most ért véget. Eddig nem nagyon éreztem, hogy nem oda tartozom, vagy nem a dm lenne a munkahelyem, de hát 9 év után nem könnyű az elszakadás. A új cég kiscég kategóriába sorolható, de nagyon dinamikusan fejlődik. Székhelye Norvégiában van, de egy kis csoport hangya innét Dublinból erősíti a csapatot. Ami a legjobban tetszik a cégben, hogy teljesen multikulti: svéd, dán, norvég, ír, szlovák, brazil, észt és még ki tudja honnét származó kollégákból áll a csapat. Közös nyelv az angol, de sok levelezés folyik norvégul, ami szintén a vicces nyelvek közé tartozik. Az első szó, amit megtanultam az "og" - azt jelenti "és". 

I have just started my new job today, and  I think with this step I stop being a part of the dm community. Until now I did not really feel, that I am not belong to dm any more, but after 9 years it is not a wonder. The new company is a small company, but improving dynamically. The headquater is in Norway, but a small group of 'ants' support the team from Dublin. What I most like in the company, that is totaly multicultural: swedish, danish, norvegian, irish, szlovakian, brazilian, estonian, and who knows from where else are the collegaues from. The common language is English, but a lot of correspondance is in norvegian, which is also a funny language. I have learned my first norvegian word, which is 'og' and means 'and'.

Ami nagyon furcsa, hogy alig vagyunk páran az irodában és olyan metsző csend van, a programozok fülessel nyomják egész nap, magányos munkájukat. Ez a dm-es hangzavar után éles kontraszt, de nem bánom, hogy így van, most kiélvezem a nyugalmat.

What is totaly strange for me is that there are few people in the office, and you can cut the silent, the programers use their headset during their lonely work. After the noisy dm it is a big change, but I do not mind, I enjoy now, that I can work in calm.

Kilátás az irodánk ablakából / View of the office:

1. A hires üvegépület - famous glassbuiling.

2. Offices- irodák

3. Liffey folyó és a rendezvényközpont - Liffey river and a conference centre

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr978237676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása