Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

Szülinapi parti / Birthday party

2015. november 03. - Rita Demeyer

Múlt pénteken Johan egyik munkatársa ünnepelte a szülinapját és mi is a meghívottak között szerepeltünk. Ez az első nagyobb társasági esemény, amin részt vettünk. Mivel a szülinapos olasz pontosabban siciliai származású, ezért olasz étteremben kezdődőtt az este. A társaság Johan kollégáiból és azok párjaiból tevődött össze, összesen 10-en voltunk. Igazi multi-kulti esemény volt. Habár nem mindenkinek volt ott a párja, de ha megnézzük a jelenlévők kapcsolatait akkor az alábbi párokat találjuk:

  • sziciliai-japán
  • olasz-olasz
  • olasz-ír
  • holland-norvég
  • belga-magyar (ezek ugye mi vagyunk)

Nos visszatérve az étteremre, korábbi belvárosi sétánk során anno mi már kiszúrtuk ezt a helyet, és hát most itt volt az alkalom, hogy teszteljük is. Szerencsénk volt az időzítéssel, mert 6 óráig déli menüt is felszolgálnak, ami azt jelenti, hogy menüben tudtunk étkezni, kb 30%-al olcsóbb volt így, mint normál a la cartos rendelés esetén. Előétel pizza vagy tészta és egy ital. Az étterem tele volt , ez mindig jó jel, a társaság nagy része olasz. Mutogattak, hadonásztak és nagyon hangosan magyaráztak. A pincérek is olaszok és hasonlóan közvetlenek voltak. Én az elején csak kapkodtam a fejem a nagy ricsajban, számomra kész káosz volt az egész, de aztán szépen lassan megszoktam, hogy ez náluk így nomrális. Az étel kitünő volt, a társaság hamar összekovácsolódott. Közben gondoltam a magyarországi barátainkra és hogy ez teljesen más, de jó, nagyon jól éreztem magam. 

Az ünneplést egy ír kocsmában folytattuk, hát nem sürün leszünk itt részegek, nem mintha én az szoktam volna lenni, de iszonyat ára van itt a piának. Ha boltban veszed már akkor is nagyon drága, de ha elmész kocsmába, akkor a gatyád is ott hagyod. Egy sör 6-9 euro között mozog. Persze ez nekünk még sokkoló, hiszen nem ilyen árakhoz vagyunk hozzászokva, de ennek ellenére minden hely a hét minden napján tele van. Szóval az írek is szeretnek inni.

És akkor jöjjenek a képek:

image-e5151e309274f90f9dcfced7ef813346c629e27b34f1280887c3652ac1f5fe09-v_1.jpg

img_20151023_193002_1_1.jpg

Last friday we went out, one of Johan's collegaue had a birthday, and we were also invited to celebrate with him. This was the first bigger social event we took part, The birthday guy was from Italy, originally from Sicili, so we started the celebration in a traditional italian restaurant. The company was from Johan's collegaues and his/her boy/girlfriend, all together we were 10. It was a totally multicultural occasion. Not everybody had his/her partner there, but if we just take a quick look, we find the couples below:

  • sicilian-japanese
  • italian-italian
  • italian - irish
  • dutch- norvegian
  • belgian-hungarian (we are)

 

So about the restaurant, when we were in the city we already saw it, and now we had the change to test it. We had luck with the timing, because they serve lunch menu until 6, so we could order like that, and that was aprox. 30% cheaper then a normal a la cart order. Bruschetta, pasta or pizza and a drink. The restaurant was full, this is always a good sign, most of them was italian. The were noisy, and the whole restaurant looked like as it was in chaos, all the waitreses were italian also, with the same mentality. The food was excellent, the group was open-minded. I was thinking about our friends in Hungary, it is something else, but I had a very good time with them.

We continued the celebration in a typical irish pub. Well I can say we wont be often drunk, ok basically I m never drunk. So what I wanted to say, that is drinking in a pub is very expensive, compared with the prices we used to in Hungary.  If you buy alcohol in a normal store is expensive, but in pubs it is even more. One beer costs 6-9 euro depends what kind of beer do u drink. Despite of the prices all pubs are full every night:) So the irish people also loves drinking. 

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr628047180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása