Becoming an Irish girl

Becoming an Irish girl

St. Anna's Park

2015. október 06. - Rita Demeyer

Szombatonra szerveztem egy kis városnézést. Ami fontos volt, hogy ne legyen túl messze, tömegközlekedéssel megközelíthető legyen, lássunk zöldet és Johan miatt mindenképpen szerettem volna a tengerparttal is összekötni. 

For saturday I organised a little sightseeing. I considered that the place won't to be far, reachable with public transport, being in green and cos of Johan it must have been related to the see.

Rövid keresgélés után a Szent Anna parkra esett a választás, amelyet átszelve  juthatunk el a North Bull Islandre.

After a short search I decided we will visit St. Anna's park, and North Bull Island.

A Szent Anna park Dublin második legnagyobb parkja, régen a Guinness család birtokában volt, de mára közpark lett belőle. A park területén kap helyet a Vörös istálló, mely rendszerint kiállításoknak ad otthont, illetve egy nagy kávézó is ebben az épületben található.

This park is the second largest one in Dublin. It belonged to the Guinness family, but for now it is a public park. In the territory of the park there is the Red Stable, which usual give home for exhibitions, and you can find a big café also here.

img_20151003_113808.jpg

Hétvégenként egy pici piac is működik itt, ahol helyi termelők árulják portékájukat és minden megtalálható, ami szem szájnak intere: húsos pulttól, a fánkig, kínai kaja, fagyi és kávé. Az árak itt borsósak.

At weekend there is a little farmer's market, where local people sell their products. You can find everything here, what you are desire: smoked meat product, donuts, chinese food, ice cream and of course coffee. The prices are expensive here.

Ahogy sétáltunk be a parkba ezeket a régi fatörzsekből kialakított székeket láttuk.

As we walked into the park, we saw these chairs made from old trees.

A parkban több játszótér is található, illetve több focipálya is kialakításra került, mikor elhaladtunk mellette pont egy barátságos mérkőzést láttunk. A gyerekek itt mindenhol egyenruhában vannak és ez a focipályán sincs másképp. A piros csíkosok játszottak a fekete keresztbecsíkosok ellen. Annyira cuki!:)

There are more playgound in the park, and some football field. When we passed it there was a friendly match. Here the children wear uniform and this is the same also if you even are in the footballfield:) Red stripped played agains the black stripped group. It is so cute!:)

img_20151003_132210.jpg

Megnéztük a régi óratornyot is. Ez sötétben szerintem félelmetes.

We so the old Tower Clock. It must be fairful at dark.

img_20151003_115019.jpg

Sokféle fafajta megtalálható itt, készítettem egypár képet arról, hogy hogyan mutatják be az egyes fajokat. 

A lot of kind of tree are found here, they make a little guide for each one:

A park egy része tulajdonképpen erdő, patakkal és egy kis tóval. Ahogy Johan mondta, ez igazán olyan táj, ami helyet adhat a tündér és boszorkánymesékhez.

One part of  the park is basically a forest with a little river and a pond. As Johan said: this is the ideal place for the fairy and witch tales.

Dublinban mindenhol gondolnak a sportokolokra, ezért több szabadtéri sporteszközzel találkoztunk az út során. 

In Dublin the sportpeople are always thought about. So we saw a lot of fitometers.

Ahogy haladtunk a tenger felé láttunk egy készülő szobrot, amelyet egy hatalamas fából készítenek, mégcsak a tetetje van kész, és az egész körbe van állványozva, de azért remélem kivehetőek a madarak a képen:

As we were on the way to the sea, we saw a half ready sculpcure which is made from an old tree. I hope you can see the eagle and the birds on the picture.

A visszafelé úton tovább gyönyörködhettünk a park szépségében, amely már őszi arcát mutatja:

Our way back from the Island, we enjoyed the beauty of the park, which showed it's autumn face already...

A bejegyzés trackback címe:

https://becominganirishgirl.blog.hu/api/trackback/id/tr157897062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása